Rockesanger – musiker – komponist

Jeg ble født 29. juli 1950 på Torshov i Oslo. Begge foreldrene mine er vokst opp på østkanten av byen.

Mora mi Else Synøve ( født Kristiansen) på Sandaker og seinere Torshov, mens faren min Rolf Viktor, er oppvokst på Tøyen. Vi var en typisk arbeiderklassefamilie.I 1956 flytta vi til drabantbyen Manglerud, hvor jeg bodde helt fram til 1968. Da kom jeg til Lørenskog, og her har jeg bodd siden. Jeg begynte å spille i band allerede i 7. klasse på folkeskolen, og bortsett fra en kort periode etter at jeg flytta til Lørenskog, har jeg fortsatt med det i alle disse åra siden. Oppveksten min på Manglerud kan du lese mer om i boka mi «På vei til rock`n roll».

1780203_631304710239308_158039003_oHer på Lørenskog har jeg vært gift med Wenche siden 1974 og vi har sammen fått fire barn. Det er vel store muligheter for at vi blir her resten av livet nå. Etter en Elvis-festival i 1973 debuterte jeg på plate, og som dere skjønner hadde jeg 30 års jubileum som plateartist i 2003.Dette skal feires med en samleplate med noen nye låter, som dere kan lese mere om seinere. Jeg har klart å beholde en nesten like stor entusiasme for musikken etter alle disse åra.Selvfølgelig har det vært perioder hvor det har vært litt tungt, men musikken har hele tida betydd enormt mye for meg. Faktisk var jeg mest lei av musikk i den perioden fra 1981 til 1983 som det svingte mest rundt meg. Da føltes det mest ut som en jobb, og jeg ville heller spille fotball i min dengang kjære fotballklubb Kjenn enn å reise rundt å spille.

De siste åra har musikken igjen blitt et slags kall for meg, og jeg føler at dette kommer jeg til å holde på med til jeg dør. (Håper det blir lenge til!)I motsetning til en del andre artister i Norge liker jeg å menge meg med folk når jeg er rundt og spiller. Jeg tar med meg den sosiale innstillinga hver gang jeg er ute blant folk. Her hjemme derimot kan jeg i perioder trives best i mitt eget selskap. Helst ute i naturen i Østmarka, sommer som vinter.

Besetning
Trond Granlund, vokal/gitar
Tommy Granlund, gitar/vokal
Jan Arild Moe, bass/vokal
Trine Sennerud Melby, nyckelharpe
Diskografi
2014 50 år på veien
2014 Sangene langs veien
2012 En rønner fra Manglerud
2012 Bror min og jeg
2010 Sanger jeg lærte av faren min

2007 Kommer tid, kommer råd
2005 En litt forvirra fyr
2001 På vei til rock´n roll
2001 Østkantfolk

1998 Fra Manglerud til Manchester
1997 Bilder inni hue
1995 Tida er´e ingen som kan snu
1993 I can´t quit now
1992 Pleasure and tears
1992 Sommerfugler over brustein
1990 Roots

1989 Promise the moon
1986 The ride
1985 Hearts in danger
1984 X-tra
1983 Åpen framtid – Soundtrack
1983 Driftin
1982 Stay the night
1981 Pleasant surprise
1981 Julia, Julia – Soundtrack
1980 Salt & Pepper – 00.15
1980 Eloise

1979 Starstruck
1978 Made in Manchester
1978 Elvis minneaften (4 kutt)
1977 Utstøtt
1976 Granlund
1976 Mere rock 2 (4 kutt)
1975 Enda mere rock 2 (3 kutt)
1974 Mere rock (3 kutt)
1973 Rock (3 kutt)

Booking
Send forespørsel på Trond Granlund
  • Dato*for arrangementet
    0
  • Klokkeslett*flytt tidslinjen for ønsket tid
    1
Del dette på

Velkommen til MusikkByrået
Hei!
Vi ser at dette er første gangen
du er her!

Skal du ha artist/band til et
arrangement - klikk på
SE ARTISTER/BAND i menyen
og søk etter det du er ute etter!
Nederst i høyre hjørne finner du
Kundeservice.
Her vil vi hjelpe deg så godt vi kan.
God fornøyelse!